Termékek - Hullámpapírok

Az amerikai Albert L. Jones a "hullámkarton atyja". Azzal az ötlettel állt elő, hogy a textíliák helyett papírt küldene át a hullámosító hengereken, hogy így kapjon rugalmas csomagolóanyagot. A kivitelezési elv viszonylag könnyen megmagyarázható: a hullámkarton egy stabil és könnyű konstrukció, nem áll másból, csak levegőből és papírból. A titok abban rejlik, hogy a hullámkarton stabilitását a hullámosított rész megfelelő helyen, a réteghez, vagy rétegekhez (fedőréteg) történő ragasztása adja. A hullámkarton alapanyagául szolgáló hullámpapírt a klasszikus hullámlemez gyártásához főként újrhasznosított alappapírból állítják elő. A hullámkartonlemezt speciális hullámlemezgyártó géppel gyártják.
A hullámpapír tekercs óvja termékeit a mechanikai sérülésektől, kevésbé érzékeny felületű tárgyak burkolására is alkalmas. Belsőépítészeti munkálatok során a padlóra helyezve védi azt a szennyeződésektől, mechanikai sérülésektől, illetve csökkenti a csúszásveszélyt.

A hullámpapír 

Osztályozás a hullámosítás alapján:

A durva hullám 8,0-9,5 4,0-4,8

B finom hullám 5,5-6,5 2,2-3,0

C középhullám 6,8-7,8 3,2-4,0

E mikrohullám 3,0-3,5 1,0-1,8

 

Hullámpapír típusai
A hullámok típusa, a rétegek száma és a nyersanyagok minősége a csomagolás által betöltendő feladattól függ. E korszerű csomagolóanyagnak nagy előnye, hogy mind összetételben, mind formájában igen jól illeszthető a termék támasztotta követelményekhez. A sokoldalú követelményeknek eleget téve az ipar különböző változatokat fejlesztett ki. A hullámpapírt főleg párnázásra használják, míg a három- és többrétegű hullámpapírlemezt többnyire csomagolóeszközzé, dobozzá dolgozzák fel.
A hullámpapír csomagolás növeli a termék értékét, tökéletes védelmet biztosítanak szállítás és tárolás során. A hullámlemez kiválóan nyomtatható, környezetbarát és 100%-ban újrahasznosítható.A hullámpapír úgy készül, hogy egy hullámosított papírréteg hullámgerinceire (hulláméleire) egy másik sima (fedő) papírréteget ragasztanak. A hullámpapírlemez egy vagy több hullámosított papírréteget tartalmaz. A sima és hullámosított papírrétegeket a hullámgerincek mentén váltakozva ragasztják össze. A rétegek száma mindig páratlan (3, 5, 7).

Hullámgerinc a hullámosított alkotórész sima papírréteggel érintkező felülete.

Hullámosztáson a hullámosított papírréteg azonos oldalán, két szomszédos hullámgerinc között mm-ben mért távolságot értjük.

A hullámmagasság a hullámosított papírréteg hullámgerincekkel határolt oldalai között a mm-ben mért távolság (amely hullámprofilonként változik)

Lemezválaszték, elméleti lemezvastagság
A végtermék lemezvastagsága függ a felhasznált alapanyagok vastagságától és a feldolgozási technológiától.

 

 

 

Kartonból és mikro-hullámpapírlemezből készült dobozok


A korszerű térbeli elosztási rendszerek keretében a fogyasztói csomagolások számos, eredeti céljukat messze meghaladó feladatot átvettek. Ma már nem elegendő, hogy a tartalmat a gyártótól a felhasználóig tartó út során megőrizzék. Eladási egységek lettek, s ezt mind kialakításukkor, mind külső megjelenésük tervezésekor figyelembe kell venni. A kényelmes kezelés a nyitáskor, a visszazárhatóság, a stabilitás és felállíthatóság, valamint a tartalomra vonatkozó gondos tájékoztatás, ill. a felhasználási utasítások a fogyasztók számára nagyon lényegesek. A kezeléskor és a tartalom felhasználásakor bosszúságot okozó hibás csomagolás az önmagában jó termék sikertelenségéhez vezethet.A jó fogyasztói csomagolástól elvárható, hogy előállítása akár kézzel, akár géppel gyors és zavartalan legyen. Kedvező külleme legyen, a tartalmat a külső hatásoktól kielégítően védje, jól tudják halmazolni, könnyen nyitható és visszazárható, felhasználás után pedig egyszerűen megsemmisíthető legyen. Tervezéskor nem lehet mindig valamennyi követelményt figyelembe venni. A csomagolástervezőtől függ, hogy milyen mértékben veszi figyelembe a különböző tényezőket. A fogyasztói csomagolás fejlesztésekor mérlegelni kell a térbeli elosztási és értékesítési tapasztalatokat is.

 

Hullámpapír
 Méret            Kivitel         Grammsúly
 Standard kivitelben ill. igény szerinti, egyedi méretekben is.
 2 rétegű, barna-barna, B hullám  180g/m2  névleges

 

Hullámpapír standard méretek (tekercses)
 Méret            Kivitel        Grammsúly
30cm x 100m

 2 rétegű, barna-barna, B hullám

 180g/m2  névleges
35cm x 100m 2 rétegű, barna-barna, B hullám 180g/m2  névleges
70cm x 100m
2 rétegű, barna-barna, B hullám 180g/m2  névleges
80cm x 100m
2 rétegű, barna-barna, B hullám 180g/m2  névleges
100cm x 10m
2 rétegű, barna-barna, B hullám 180g/m2  névleges
100cm x 100m
2 rétegű, barna-barna, B hullám 180g/m2  névleges
120cm x 100m
2 rétegű, barna-barna, B hullám 180g/m2  névleges

Kapcsolódó termékek

Online katalógusok
Ajánlatkérés

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Hogyan óvjuk környezetünket?

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: KARMA Interactive
Minden jog fenntartva