Termékek - Papír és karton termékek

A legkörnyezetkímélőbb csomagoló anyagok közé sorolhatjuk a papírt, hiszen természetes, teljesen lebomló anyagból állítják elő, és akár újrahasznosítottan is felhasználható.

Az általunk forgalmazott fajtái a következők:

Hullámpapírok 
Karton dobozok
Élvédők
Pizzás dobozok
Csomagoló papírok
Díszcsomagolók
Papírtáskák, dísztáskák
Papírszalvéták
Öntapadó címkék,etikettek
Higiéniai papírtermékek: Wc papírok, kéztörlők, papírzsebkendők

A papír, karton és papírlemez sikerét elsősorban a nagy választéknak, a sokoldalú alkalmazási lehetőségeknek, a más anyagokkal való társíthatóságának köszönheti.
Az MSZ 19–66 alapján a papírgyártó ipari késztermékek négyzetmétertömegük szerint a következő csoportokra oszthatók:

• 180 g/m2-ig papír,
• 180–400 g/m2 között karton,
• 400 g/m2 felett papírlemez.

A papír előzetesen mechanikailag vagy vegyileg kezelt növényi rostokból álló vékony, hajlékony lap. Papírt elméletileg minden szálas, rostos anyagból lehet készíteni. Gyakorlatilag azonban csak a nagyobbrészt orsó vagy szalag alakú rostokból álló növényi nyersanyagok használatosak, mivel csak az ilyen alakú rostok alkalmasak kellő szilárdságú papír készítésére. A papíriparban használatos rostok előállítására legalkalmasabbak a fenyőfélék, egyes lombosfák és bizonyos egynyári növények.
A karton papír alapanyagból készült lap alakú termék, melynek vastagsága a papír és a papírlemez között van. A nagyobb négyzetméter-tömegű fajtáit kozmetikai cikkek, élelmiszerek stb. csomagolására gyártott dobozokhoz használják (MSZ 8125–62), kisebb négyzetméter-tömegű változataiból levelezőlapok, lyukkártya-kartonok (MSZ 8146–54) stb. készülnek.
A papírlemez papírgyártási eljárással, több elemi rétegből készített nagy négyzetméter-tömegű termék. Szilárdsága révén szállítási csomagolóeszközök készítésére használják (MSZ 8129–69).
A hullámpapírlemez egy vagy több hullámosított papírrétegből és az azokat borító sima papírrétegből, ill. a közéjük ragasztott papír- vagy kartonrétegekből álló termék.

Online katalógusok
Ajánlatkérés

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Hogyan óvjuk környezetünket?

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: KARMA Interactive
Minden jog fenntartva