Termékek - PE zsákok

A polietilén (IUPAC név: polietilén vagy poli (metilén)) (rövidítése: PE) a legszélesebb körben használt műanyag. A legnagyobb felhasználója a csomagolóipar (műanyag hordtáskák).

Cégünk számos kiváló minőségű műanyag zsákot forgalmaz és egyben konfekcionálunk is saját üzemünkben. Zsákjaink újrahasznosított és original anyagból készülnek. Jellemzően mindegyik vastag, erős anyagú és nagy szakító szilárdságú zsák. Leginkább közepes és nehéz súlyú tárgyak, törmelékek, hulladékok tárolására ész szállítására alkalmasak. A műanyag zsákokat egyedi méretekben is legyártjuk igények szarint, akár feliratozva lógóval vagy grafikával ellátva is.

A polietilénből készült termékek mechanikai tulajdonságait a molekulatömeg, a kristályosság, az elágazottság mértéke és típusa (rövid vagy hosszú láncú elágazások) nagyban befolyásolják, emiatt a polietilént a sűrűsége és a polimer láncok elágazottsága alapján több kategóriába szokták sorolni.

Nagy sűrűségű polietilén (HDPE)

A HDPE (High-density polyethylene) sűrűsége legalább 0,941 g/cm3. A HDPE-ben kevesebb az elágazás, így erősebb intermolekuláris kölcsönhatások jönnek létre; a szakítószilárdsága magasabb. A HDPE-t króm/szilícium-dioxid, Ziegler-Natta vagy metallocén katalizátorokkal szokták előállítani. A HDPE-t leggyakrabban termékek csomagolására, italos palackok, tisztítószeres flakonok, margarinos dobozok, szemetes konténerek és vízvezetékek előállítására használják.

Közepes sűrűségű polietilén (MDPE)

MDPE sűrűsége 0,926-0,940 g/cm3 között változik. A HDPE-hez hasonló módon ezt a polietilént is króm/szilícium-dioxid, Ziegler-Natta vagy metallocén katalizátorokkal szokták előállítani. A HDPE-nél ütésállóbb és kevésbé repedezik. Az MDPE-ből leggyakrabban gázvezeték, szerelvény, zsák, zsugorfólia, csomagolási fólia és hordtáska készül.

Kis sűrűségű polietilén (LDPE)

LDPE sűrűsége 0,915-0,925 g/cm3 között változik. Az LDPE-nél a polimer láncoknak magas az elágazottsága (átlagosan a szénatomok 2%-án található elágazás), ennek köszönhetően az intermolekuláris kölcsönhatások gyengébbek, leginkább csak pillanatnyi dipól vagy indukált dipól kölcsönhatások jelentkeznek. Ez okozza, hogy az LDPE-nek kisebb a szakítószilárdsága, viszont a hajlékonysága magasabb. Az LDPE-t szabadgyökös polimerizációval állítják elő. Az LDPE-t leggyakrabban fóliának és műanyag zacskónak szokták használni.

Térhálós polietilén (XLPE/PEX)

XLPE/PEX (térhálós polietilén) általában közepes és magas feszültségű kábelek köpenyeként alkalmazzák. Használhatósági hőmérséklet-tartománya -50 °C és +90 °C közé esik. Előnye a magas hőmérsékleten való tartós üzemelés, akár hidegtűrés mellett is.

Kapcsolódó termékek

Online katalógusok
Ajánlatkérés

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Hogyan óvjuk környezetünket?

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: KARMA Interactive
Minden jog fenntartva