Termékek - Egyutas és EUR raklap

EUR rakodólap 

Számos termékféleség biztonságos és könnyebb szállítását teszik lehetővé az EUR rakodólapok, amelyekből éves szinten mintegy 3-4 millió darabot gyártanak Magyarországon a MÁV-Rec Kft. partnerei. A MÁV-Rec Kft. 2004 óta van jelen az EUR rakodólapok piacán: a Rail Cargo Hungária megbízásából végzi az EUR rakodólapok vizsgálatát, szavatolva azok jogszabályban előírt minőségi megfelelősségét. Magyarországon jelenleg 17 EUR rakodólap gyártó és 32 javító cég rendelkezik engedéllyel kiszolgálva a felhasználói igényeket az ország egész területén. 

 Cserélhetők 

A rakodólapok piacán az EUR rakodólapok mellett jelen vannak az EPAL rakodólapok is. Az UIC – az EUR rakodólap védjegy tulajdonosa – és az EPAL 2014-ben kötött megállapodást arról, hogy az EUR és EPAL rakodólapok világszerte, azaz minden országban cserélhetők egymással. 

Szabványi előírások 

 A MÁV-Rec Kft. több mint tíz éve segíti az EUR rakodólapot felhasználó partnereit abban, hogy hozzájuk a jogszabályban meghatározott, kiváló minőségű rakodólapok kerüljenek. A MÁV-Rec Kft. munkatársai a rakodólapokat felhasználó vállalkozásoknál, cégeknél rendszeresen tartanak elméleti és gyakorlati oktatást annak érdekében, hogy az adott cégnél a rakodólapokkal foglalkozó munkatársak megfelelően tudják osztályozni a szabványos rakodólapokat és ki tudják szűrni a hamis, azaz a szabvány előírásoknak nem megfelelő darabokat. Az oktatás során a MÁV-Rec Kft. munkatársai kitérnek azokra a jellegzetes eltérésekre, hibákra is, amelyek befolyásolják a rakodólapok csereképességét. A rendszeres képzések segítenek a gördülékeny és hatékony felhasználói ellenőrzési rendszer kialakításában.

EUR rakodólap fajtái: 

  1. EUR-1 rakodólap (szabványa: UIC 435-2/EUR-1. 9. kiadás) 
  • Mérete: 800mmx1200mm
  • Deszka szélessége: 100mm ill. 145mm
  • Deszka vastagsága:22mm
  • Szabványa: UIC 435-2/EUR-1. 9. kiadás

Teherbírás: 1500 kg ha a teher a rakodólap felületén egyenletesen oszlik meg                

 

Új EUR rakodólap típusok

 

  1. EUR-2 rakodólap (szabványa: 435-5/EUR 2/-3.)
  • Mérete: 1200mm x 1000 mm

Középső lábon a növény-egészségügyi hőkezelésre vonatkozó jel ( IPCC) majd egy sorral lejjebb az engedélyező vasúttársaság jele (RCH, DB, CD) majd a gyártási kód (000-0-00) ahol az első három szám az engedélyezett gyártó kódszámát, a második szám a gyártási év utolsó számjegye és az utolsó két szám a gyártási hónapot jelöli. Hitelesítő kapocs. A szabvány szerint gyártott UIC -EUR jelzésű rakodólap csak a MÁV-REC hitelesítő kapocs jelével ellátva hozható forgalomba. A jelenleg használatos hitelesítő kapocs a rakodólap egyik hosszanti oldalának középső lábába kerül elhelyezésre.

Nem minősül szabványos EUR rakodólapnak az a rakodólap, amely MÁVREC hitelesítő kapocs nélkül kerül forgalomba

É+ 36 30 530 8940 4 KERESKEDELMI MENNYISÉGŰ RENDELÉS ESETÉN KÉRJE EGYEDI AJÁNLATAINKAT

Kapcsolódó termékek

Online katalógusok
Ajánlatkérés

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Hogyan óvjuk környezetünket?

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: KARMA Interactive
Minden jog fenntartva