Termékek - Zsugorfóliák

A polietilén csomagolóanyagok egyik legáltalánosabb felhasználási módja zsugorfóliaként. A zsugorfólia a bevitt hő hatására meglágyul és összezsugorodik, majd a gyorsan lehűtött anyag, kereszt és hosszirányban is jó tartást biztosít a fóliázandó termékek számára.

A zsugorfólia felhasználási területe igen széleskörű, kiválóan alkalmazható az üdítőiparban, épitőiparbanés minden egyéb raklapos termék egyesítő csomagolásánál. A kissűrűségű polietilénből készült síkfólia vékony rétegben, átlátszó, hajlékony szívós anyag. Hajlékonyságát alacsony hőmérsékleten is megtartja. 110-115 ºC-on kezd lágyulni, így max. 60 ºC-ig használható tartósan. Korszerű higiénikus csomagolóanyag, az időjárás viszontagságainak ellenáll.


ZSUGORSAPKA (SHRINK HOOD)

A raklap paramétereitől függően gyártott zsugorsapkák automata, vagy kézi csomagolósoron egyaránt felhasználhatók. Elsősorban szabványos (EUR), illetve „egyutas” raklapra kiszerelt termékek egyesítő csomagolására használják a zsugorsapkát, amely nagy előnye,–a politilén tulajdonságaiból adódóan – hogy a zsugorodást követően, közel egyenletes szorítóerőt biztosít a rakat számára, ezáltal biztonságosan tárolhatók, mozgathatók még a szétcsúszásra hajlamos termékek is. A fentieken túl megvédi a terméket az időjárás káros hatásaitól: nedvesség, hó, eső. Zsugorsapkát darabos illetve tekercses kivitelben is egyaránt gyártják.

Darabos kivitelnél: konfekciónáló gépeinkel a vevő igényeinek megfelelően szabják méretre. Ebben az esetben felhasználásakor általában kézzel húzzák 
a zsugorsapkát a termékre.

 

Tekercses kivitelnél: a termék méretrevágása az automata csomagolósoron történik.

Felhasználási területek

  • ipari- és háztartási gépek (hűtőgép, fagyasztóláda, tűzhely)
  • építőipari termékek (cement, tégla, csempe, szaniterek)
  • illetve minden egyéb palettás vagy EUR raklapos termékek egyesítő csomagolására

 

 

 

 

 

A polietilén zsugorfólia zsugorításához kicsit magasabb hőmérséklet és több idő szükségeltetik, mint a PVC zsugorfóliához. A polietilén zsugorfólia számára a felmelegítést követően hirtelen és hatásos hűtés szükségeltetik. A polietilén zsugorfólia által becsomagolt áruk feszes burkolatot kapnak, a törési veszteség minimálisra csökkenthető. Az amortizáció elkerülése mellett a polietilén zsugorfólia megvédi az árut a portól és egyéb szennyeződésektől. A polietilén zsugorfólia többféle szélességben, kivitelezésben kapható. Tömlő, féltömlő, valamint sík kivitelezésben megrendelhető. Tömlő szélessége 100-600 mm, féltömlő szélessége 100-1200 mm, sík szélessége: 235-1200 mm.A polietilén zsugorfólia vastagsága 15-120 my.

 

 

 

A poliolefin zsugorfólia dupla fúvási eljárással készül, ezáltal javul a húzószilárdsága, a fólia rugalmasabb, zárási tulajdonságai is javulnak. Ami nagyon lényeges jellemző, hogy a külső mechanikai hatással szemben ellenállóbb, sokkal nehezebben lyukad ki, amikor éles tárggyal kerül kapcsolatba, akár kívülről, akár belülről érje az éles nyomás. A technikai tulajdonságai révén a poliolefin zsugorfólia jó l ehetőség arra, hogy a legkülönbözőbb anyagú és formájú áruk biztonságosan legyenek gyűjtőcsomagolásra alkalmasak. A poliolefin zsugorfólia szélessége 250-600 mm.Vastagsága 12,5-19 my.

 

 

 

A PVC zsugorfólia előnye a többi zsugorfóliával szemben, hogy mechanikai szilárdsága, valamint fényáteresztő képessége jóval magasabb a többi zsugorfóliánál. További előnye a PVC zsugorfóliának, hogy alacsonyabb hőmérsékleten és gyorsabban zsugorodik. A PVC zsugorfólia egyedülálló áttetszőséggel rendelkezik, valamint sokkal nagyobb a csillogása, ami a becsomagolt árukészlet esztétikai értékét nagymértékben megnöveli.A PVC zsugorfólia szélessége 150-500 mm.Vastagsága 19-30 my.

 

 

 

Kapcsolódó termékek

Online katalógusok
Ajánlatkérés

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Hogyan óvjuk környezetünket?

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: KARMA Interactive
Minden jog fenntartva