GAZDASÁGOS ÁR

Csomagolás mértéke

A  csomagolás  mértékének kialakításakor  mindig az adott termék tulajdonságaiból kell kiindulni. A csomagolás mértékének olyannak kell lennie, amely képes megóvni a   terméket   a   teljes   logisztikai  folyamat  során.  Az  esetleges t úlcsomagolással nagymértékben  növekednek  a  költségek,  és a nagyobb hulladékképződés miatt a környezetet is nagyobb terhelés éri. A csomagolás mértékének növelése csak akkor indokolt, ha vagy a termék védelmében, vagy a logisztika során előnyt jelent.

Megtakarítás

A   megfelelő   védelem  kialakítása  mellett  törekedni  kell  a költségmegtakarításra. Megtakarítás érhető el a logisztikai folyamat leegyszerűsítésével és meggyorsításával.  Ez  elérhető  részben  gépesítéssel,  részben  pedig  a  somagolás formájának helyes kialakításával. További megtakarítást jelenthet a csomagolás anyagának helyes kiválasztása.

Szakszerűtlen csomagolás

A  termékek  optimális  védelmének  érdekében  fontos  a  szakszerűen megtervezett és kialakított csomagolás. A szakszerűtlen csomagolásból kétszeres veszteség keletkezik. Egyrészről a hibás csomagolásköltsége terheli a gyártót, másrészről pedig az eladhatatlanná vált termékből keletkező veszteség. Az ilyen jellegű csomagolásihiba keletkezhet tervezési vagy gyártási hibából. Túlcsomagolás A  túlcsomagolás  gyakran  előforduló probléma.

Túlcsomagolás

alatt a csomagolóanyagok pazarló felhasználását értjük. Az ilyen csomagolások nagyban hozzájárulnak  a  hulladékképződéshez, ezzel együtt a környezetünk mind nagyobb terheléséhez. A környezetikárok mellett gazdaságilag is előnytelen az alkalmazása. Ilyenek például az olyan müzlik melyek zacskóban vannak és ezt még dobozba is csomagolják.

Online katalógusok
Ajánlatkérés

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Hogyan óvjuk környezetünket?

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: KARMA Interactive
Minden jog fenntartva