Termékek - Vákuum tasakok Pa/Pe

A hidegtárolással kombinált vákuumcsomagolás az élelmiszerek szavatosságát tartósítószer hozzáadása nélkül meghosszabbítja. A nem élelmiszeripari termékek esetében a vákuumcsomagolás megvédi a terméket a külső hatásoktól, mint pld. a nedvesség, pára. Vákuumcsomagolás során a terméket egy többrétegű vákuumtasakba helyezzük, mely a vákuumozást követően teljesen légmentesen elzárja a terméket az oxigéntől. Bizonyos eljárásoknál védőgázzal cserélik ki az oxigént, mely megakadályozza az aerob baktériumok szaporodását.

 

KERESKEDELMI MENNYISÉGŰ RENDELÉS ESETÉN KÉRJE EGYEDI AJÁNLATAINKAT

  AZ ALÁBBI TÍPUSÚ VÁKUUMTASAKOK KÖZÜL VÁLASZTHATUNK:
 • Transzparens vákuumtasakok kamrás vákuumcsomagoló gépekhez
 • 3 rétegű coextrudált, laminált vákuumtasakok a vevő igénye szerinti méretben.
 • A vákuumtasakok standard vastagsága: 70, 80, 90, 110 és 140 mikron.
 • A vákuumtasakok vákuumtartó, gázzáró, aromazáró tulajdonságai a legmagasabb igényeknek is megfelelnek.
 • Légcsatornás – prégelt – vákuumtasakok külső vákuumozáshoz
 • Külső tasakos vákuumcsomagoló gépekkel lezárható légcsatornás vákuumtasakok a vevő igénye szerinti méretben készülnek.
 • A vákuumtasakok vákuumtartó, gázzáró, aromazáró tulajdonságai a legmagasabb igényeknek is megfelelnek.
 • Arany – ezüst fémgőzölt vákuumtasakok kamrás vákuumcsomagoló gépekhez
 • A fémgőzölt vákuumtasakok a vákuumtartó, gázzáró és aromazáró tulajdonságok mellett fényvédő tulajdonsággal is rendelkeznek.
 • A tasakok standard vastagsága 77 mikron
 • A vákuumtasakok a vevő igénye szerinti méretben készül.
 • Oldalredős vákuumtasakok kamrás vákuumcsomagoláshoz
 • Az oldalredős vákuumtasakok transzparens vagy fémgőzölt fóliából készülnek. Kiválóan alkalmasak kávé csomagolására, illetve minden olyan termék vákuumcsomagolására, melynek a végső csomagolt formája négyszög alakú.
 • Talpas vákuumtasakok kamrás vákuumcsomagoláshoz

A talpas vákuumtasakok transzparens vagy fémgőzölt fóliából készülnek. Alkalmas folyadékok, perszerű termékek, granulátumok, darabos termékek esztétikus csomagolására. A talpas tasakok lehetővé teszik a termék kínálópulton vagy polcon állítva történő értékesítését.

Vákuum- és védőgázos csomagolás   

Mindkét csomagolási mód lehetőséget nyújt az élelmiszerek eltarthatósági idejének jelentős növelésére. Az élelmiszerekben lejátszódó káros oxidációs folyamatok az élelmiszer táp- és élvezeti értékének csökkenéséhez vezetnek. A kémiai folyamatok következtében megjelenő minőségromlás jelentősen lassítható az oxigén mennyiségének csökkentésével a csomagolásban. A mikroorganizmusok élettevékenységében, szaporodásában fontos tényezők közül az oxigén kizárása az a lehetőség, amely ipari módszerekkel csak csomagolással valósítható meg. Vákuumcsomagolással csak az aerob mikroorganizmusok káros hatása csökkenthető, mert ezeknek az élettevékenységükhöz, illetve a szaporodásukhoz a levegő szabad oxigénjére van szükségük.

Vákuumcsomagolásnál a terméket gázzáró burkolatba helyezik, a csomagolóeszközben légritkított teret hoznak létre, majd a burkolatot légmentesen lezárják. Mivel az oxidációs reakciók sebessége a hőmérséklettől is függ, ezért a vákuumcsomagolt termékek hűtött, 0 és +4 oC közötti tárolása indokolt.

A védőgázos csomagolás kétféle műszaki alapelv szerint valósítható meg: légritkítást követő feltöltéssel, illetve úgy, hogy a levegőt több lépésben inert gázos öblítéssel szorítják ki a csomagolóeszközből. A feltöltés mértékét általában úgy állítják be, hogy a csomagolás légritkított jellegét megtartsa, de ha a termék mechanikai hatásokra érzékeny, akkor enyhe túlnyomást hoznak létre a csomagolásban

A módosított légterű csomagolás, összetett hatása révén többféle védelmet nyújt a termék minőség-megőrzéséhez. Fizikai hatásnak tekinthető, hogy, ha száraz nitrogéngázt alkalmazunk, akkor a termék felületének lecsökkent nedvességtartalma miatt további, a magas nedvességre visszavezethető káros jelenségek küszöbölhetők ki.

Kapcsolódó termékek

Online katalógusok
Ajánlatkérés

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Használt csomagolóanyag visszavásárlás

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: KARMA Interactive
Minden jog fenntartva