Termékek - Hullámpapírok

Az amerikai Albert L. Jones a "hullámkarton atyja". Azzal az ötlettel állt elő, hogy a textíliák helyett papírt küldene át a hullámosító hengereken, hogy így kapjon rugalmas csomagolóanyagot. A kivitelezési elv viszonylag könnyen megmagyarázható: a hullámkarton egy stabil és könnyű konstrukció, nem áll másból, csak levegőből és papírból. A titok abban rejlik, hogy a hullámkarton stabilitását a hullámosított rész megfelelő helyen, a réteghez, vagy rétegekhez (fedőréteg) történő ragasztása adja. A hullámkarton alapanyagául szolgáló hullámpapírt a klasszikus hullámlemez gyártásához főként újrhasznosított alappapírból állítják elő. A hullámkartonlemezt speciális hullámlemezgyártó géppel gyártják.
A hullámpapír tekercs óvja termékeit a mechanikai sérülésektől, kevésbé érzékeny felületű tárgyak burkolására is alkalmas. Belsőépítészeti munkálatok során a padlóra helyezve védi azt a szennyeződésektől, mechanikai sérülésektől, illetve csökkenti a csúszásveszélyt.

A hullámpapír 

Osztályozás a hullámosítás alapján:

A durva hullám 8,0-9,5 4,0-4,8

B finom hullám 5,5-6,5 2,2-3,0

C középhullám 6,8-7,8 3,2-4,0

E mikrohullám 3,0-3,5 1,0-1,8

 

Hullámpapír típusai
A hullámok típusa, a rétegek száma és a nyersanyagok minősége a csomagolás által betöltendő feladattól függ. E korszerű csomagolóanyagnak nagy előnye, hogy mind összetételben, mind formájában igen jól illeszthető a termék támasztotta követelményekhez. A sokoldalú követelményeknek eleget téve az ipar különböző változatokat fejlesztett ki. A hullámpapírt főleg párnázásra használják, míg a három- és többrétegű hullámpapírlemezt többnyire csomagolóeszközzé, dobozzá dolgozzák fel.
A hullámpapír csomagolás növeli a termék értékét, tökéletes védelmet biztosítanak szállítás és tárolás során. A hullámlemez kiválóan nyomtatható, környezetbarát és 100%-ban újrahasznosítható.A hullámpapír úgy készül, hogy egy hullámosított papírréteg hullámgerinceire (hulláméleire) egy másik sima (fedő) papírréteget ragasztanak. A hullámpapírlemez egy vagy több hullámosított papírréteget tartalmaz. A sima és hullámosított papírrétegeket a hullámgerincek mentén váltakozva ragasztják össze. A rétegek száma mindig páratlan (3, 5, 7).

Hullámgerinc a hullámosított alkotórész sima papírréteggel érintkező felülete.

Hullámosztáson a hullámosított papírréteg azonos oldalán, két szomszédos hullámgerinc között mm-ben mért távolságot értjük.

A hullámmagasság a hullámosított papírréteg hullámgerincekkel határolt oldalai között a mm-ben mért távolság (amely hullámprofilonként változik)

Lemezválaszték, elméleti lemezvastagság
A végtermék lemezvastagsága függ a felhasznált alapanyagok vastagságától és a feldolgozási technológiától.

 

 

 

Kartonból és mikro-hullámpapírlemezből készült dobozok


A korszerű térbeli elosztási rendszerek keretében a fogyasztói csomagolások számos, eredeti céljukat messze meghaladó feladatot átvettek. Ma már nem elegendő, hogy a tartalmat a gyártótól a felhasználóig tartó út során megőrizzék. Eladási egységek lettek, s ezt mind kialakításukkor, mind külső megjelenésük tervezésekor figyelembe kell venni. A kényelmes kezelés a nyitáskor, a visszazárhatóság, a stabilitás és felállíthatóság, valamint a tartalomra vonatkozó gondos tájékoztatás, ill. a felhasználási utasítások a fogyasztók számára nagyon lényegesek. A kezeléskor és a tartalom felhasználásakor bosszúságot okozó hibás csomagolás az önmagában jó termék sikertelenségéhez vezethet.A jó fogyasztói csomagolástól elvárható, hogy előállítása akár kézzel, akár géppel gyors és zavartalan legyen. Kedvező külleme legyen, a tartalmat a külső hatásoktól kielégítően védje, jól tudják halmazolni, könnyen nyitható és visszazárható, felhasználás után pedig egyszerűen megsemmisíthető legyen. Tervezéskor nem lehet mindig valamennyi követelményt figyelembe venni. A csomagolástervezőtől függ, hogy milyen mértékben veszi figyelembe a különböző tényezőket. A fogyasztói csomagolás fejlesztésekor mérlegelni kell a térbeli elosztási és értékesítési tapasztalatokat is.

 

Hullámpapír
 Méret            Kivitel         Grammsúly
 Standard kivitelben ill. igény szerinti, egyedi méretekben is.
 2 rétegű, barna-barna, B hullám  165g/m2  névleges

 

Hullámpapír standard méretek (tekercses)
 Méret            Kivitel        Grammsúly
30cm x 100m

 2 rétegű, barna-barna, B hullám

 165g/m2  névleges
35cm x 100m 2 rétegű, barna-barna, B hullám 165g/m2  névleges
70cm x 100m
2 rétegű, barna-barna, B hullám 165g/m2  névleges
80cm x 100m
2 rétegű, barna-barna, B hullám 165g/m2  névleges
100cm x 10m
2 rétegű, barna-barna, B hullám 165g/m2  névleges
100cm x 100m
2 rétegű, barna-barna, B hullám 165g/m2  névleges
120cm x 100m
2 rétegű, barna-barna, B hullám 165g/m2  névleges

Kapcsolódó termékek

Online katalógusok
Ajánlatkérés

Termékek

Légpárnás,- habfólia
Egyedi igény szerint készítünk méretre tasakokat és fólialapokat is...
Fóliák
Agrofóliák, takarófóliák, PE tömlők, háztartási és élelmiszer csomagoló fóliák...
Sztreccsfóliák
Kézi sztreccsfólia, Mini sztreccsfólia, Gépi sztreccsfólia...
Zsugorfóliák
Zsugorfóliák, zsugorsapkák, polietilén, poliefilén és PVC fóliák...
Műanyag tasakok, táskák, zsákok
HDPE, LDPE tasakok (ESD), lapravágott, tépős rollos, ADR zsákok...
Ragasztószalagok
Polipropilén: könnyű és közepesen súlyos dobozokhoz, PVC: nehéz...
Papíráruk
Hullámpapírok, karton dobozok, pizzás dobozok, csomagoló papírok...
Műanyag-, és egyéb áruk
Raklapok, rekeszek, ládák, hordók, dézsák tároló boxok, vödrök, kannák...
Pántszalagok, kötözők
Polipropilén, PET szalagok, Textil szalagok, Acél szalagok...

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Használt csomagolóanyag visszavásárlás

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: Karma Interactive
Minden jog fenntartva