Termékek - Csomagoló papírok

Csomagolópapírok: zacskókat, tasakokat készítenek, vagy közvetlenül használják fel az áru csomagolására.

Fajtái: 

  • Szuperior legjobb minőségű
  • Finom
  • Középfinom
  • Durva
  • Selyempapír
  • Zsírálló csomagolópapír

Újrahasznosított papírtermékek 

A papír-újrahasznosítás a használt papír összegyűjtése és papírgyártásban alapanyagként való újrafelhasználása. A papírmalmokban a keletkezett hulladékot helyben dolgozzák fel. Ma a papírpép 90%-át fából készítik. Az újrafeldolgozás tisztasági szintjének megfelelően többféle minőségű anyagot lehet előállítani. Az alapanyag olcsóságának és könnyen formázhatóságának, gyors lebomlásának köszönhetően. sokféle csomagolást állítanak elő. Legismertebb a tojástartó. Kedvezőtlen tulajdonságai a vízgőz- és szagáteresztés, kis szakítószilárdság, amely nedvesség hatására tovább csökken. A hátrányos tulajdonságokat műanyaggal társítva küszöbölik ki.

A papír újrahasznosítása használt papír vízzel és vegyszerekkel való keverésével indul. Ezután felaprítják és melegítik, ez a folyamat tovább bontja cellulózszálakká. A keletkező keveréket pépnek vagy zagynak nevezzük. A nyomdafesték részaránya a használt papírban a teljes tömeg kb. 2%-ára tehető.A pép létrehozásához a nyomdafestéket ki kell vonni a papírrostokból, az ehhez szükséges ipari folyamat a német Justus Claproth találmánya.

A papírt elsődlegesen nyomdákban használják fel, és nyomdai úton, elsősorban ofszet nyomdai eljárással készítenek belőle különböző nyomatokat. Az ofszet nyomdai eljárást egyre újabb, festéktakarékos technológiák kezdik kiszorítani. A papírra való hagyományos, ólombetűs szedési eljárással történő nyomtatást Johannes Gutenberg találta fel. A papírból továbbá füzeteket és könyveket is készítenek.

Kapcsolódó termékek

Online katalógusok
Ajánlatkérés

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Hogyan óvjuk környezetünket?

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: KARMA Interactive
Minden jog fenntartva