Termékek - Pántszalagok

A kézi pántolást alapvetően a pántszalag, pántolószalag típusa szerint két fő csoportba sorolhatjuk: műanyag pántszalagos kézi pántolás és acél szalagos kézi pántolás. A kézi pántolási típus meghatározásakor fontos, hogy a kézi pántolási típusoknál eltérő a kézi pántoláshoz használt pántszalag, pántolószalag anyaga és a kézi pántológép típusa is. A műanyag szalagos kézi pántoláshoz műanyag pántszalagot, pántolószalagot használunk, valamint pánthüvelyt. A műanyag pántszalagos, pántolószalagos kézi pántolás során a pántológép típusa eltér az acél pántszalagos, pántolószalagos kézi pántolás során alkalmazott pántológép típusától.

A pántológépeket működési elvük szerint három fő csoportba sorolhatjuk:

 1. Kézi pántológépekMechanikus működtetésű kézi pántológépek
  A mechanikus pántológépeknél a pántoló szalag feszítése és rögzítése kézi energiával történik.
  • Cserélhető akkumulátoros kézi pántológépek
   Az akkumulátoros pántológépek esetén a pántoló szalag feszítése történhet kézzel vagy elektromosan, míg a végtelenítés mindig beépített elektromotorral – dörzshegesztéssel – történik.
  • Vezetékes energiahálózatról működtetett kézi pántológépek
   A pántoló szalag feszítése és végtelenítése hálózati energia felhasználásával megy végbe.
 1. Félautomata pántológépek

A félautomta pántológépek keretnélküli szerkezetűek és a pántolószalag bevezetése a zárószerkezetbe minden esetben kézzel történik.
A pántolószalagot a termék fölött átvezetjük, majd a dörzshegesztést indító nyílásba helyezzük a pántoló szalagot.
A pántológép érzékeli a pántszalagot és automatikusan elindítja a pántolási folyamatot.
A pántolási folyamat során a pántológép a beállított mértékben megfeszíti a pántszalagot, majd elvágja azt és a szalagvégeket végteleníti, valamint a következő pántoláshoz szükséges beállított hosszúságú pántolószalagot adagolja. 

 1. Automata pántológépek

Az automata pántológép keretes szerkezetű, melyen belül elhelyezett termékre a pántológép a pántoló szalagot az előre beállított erővel ráfeszíti, majd a pántszalagvégeket dörzs vagy ultrahangos hegesztéssel végteleníti. A pántológépek az alkalmazott pántszalag függvényében lehetnek fém vagy műanyag pántoló szalaggal működő pántológépek.

 

Kapcsolódó termékek

Online katalógusok
Ajánlatkérés

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Használt csomagolóanyag visszavásárlás

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: KARMA Interactive
Minden jog fenntartva