Termékek - Korróziógátló VCI fólia

A VCI egy láthatatlan, molekuláris védőréteget hoz létre a fémfelületen. A folyamat során a korróziógátló kipárolog a különböző termékekből (polietilén fólia, poliuretán hab, papír, tabletta) és eltelíti a körülöttük lévő levegőt. Amikor a fém körül a levegő telítetté válik, egy vékony, molekuláris védőréteg alakul ki a fém felszínén, ami ettől kezdve megvédi őt a korróziótól. Ezt követően fémet körülvevő levegő nedvesség - vagy szennyezőanyag tartalma többé már nem károsítja a fémfelületet.

Az ESD-csomagolás mellett gyakran alkalmazott módszer a termékek védelmére a VCI-technológia (Vapour Corrosion Inhibitor) használata, ahol a csomagolóanyagba egy különleges vegyianyagot impregnálnak–amely használat közben folyamatosan, kis mennyiségben kipárolog, és a korrózióvédelem szempontjából kedvező légkört hoz létre az áru környezetében –, ami megakadályozza a korróziós folyamatok megindulását. Ilyen csomagolóeszköz használatával egyszerűsödik a csomagolás, a leszállított áru azonnal, előzetes tisztítás nélkül használható, költségtakarékos, mert kevesebb munkaráfordítást igényel a csomagolás. Környezetbarát is, hiszen a csomagolóanyag újrahasznosítható, szemben a konzerváló eljárásoknál keletkező veszélyes hulladékokkal. A fémből készült (például autóipari) alkatrészekhez hasonlóan az elektronikai termékekre is hatással van a relatív páratartalom. A légnedvesség korróziót és a töltések továbbítását is okozhatja a csomagolásban. Ez utóbbit páramegkötő silica-gel, desiccant segítségével lehet kivédeni. – A VCI-kezelésben részesült csomagolóanyagok közel légmentesen zárt csomagolásban hatásosak, mivel a felületükről kilépő molekulák a termék fém felületein bevonatot képezve védenek a korróziótól.

A szállítás és raktározás során a kezeletlen fémek korrodálódnak, ha nem védjük őket. A korrózió oxidáció eredménye, a terméket körülvevő levegő fémekkel szemben agresszív összetevői okozzák.  A hagyományos korrózió elleni védelem, mint az olajozás, zsírozás vagy festés, idő- és munkaigényes, továbbá nem környezetbarát. A VpCI (Vapour Corrosion Inhibitor – Párolgó korróziógátló) technológia megvédi a kezeletlen fémeket a korróziótól/oxidációtól.

A VpCI egy láthatatlan, molekuláris védőréteget hoz létre a fémfelületen. A folyamat során a korróziógátló anyag kipárolog a VpCI csomagolóanyagból/emitterből (VpCI-al kezelt polietilénfólia, papír, poliuretán) és a rendelkezésre álló teret a csomagolóanyagon belül kitölti, ami ettől kezdve megvédi a korróziótól.

A VpCI technológia különböző anyagokkal alkalmazható: 

 • Polietilén fólia
 • Habelemek
 • Papír és hullámkarton
 • Porok és tabletták
 • Folyadékok (olaj alapú, víz alapú, szója alapú)
 • Emitterek
 • Többrétegű termékek

 A VpCI termékek előnyei:

 • Minden fémtipusra alkalmazható
 • A védelem a bontatlan csomag belsejében minimum 2 évig tart. VpCI technológiát alkalmazhatunk raktározás vagy hosszútávú szállítás esetén
 • Annyiféle termék és megoldás létezik, hogy szinte minden kívánt védelem elérhető: tökéletes védelem a korrózióval szemben
 • A termék teljes felületét védi, beleértve a szűk réseket és belső részeket egyaránt. (tejes szerkezetvédelem)
 • Használata biztonságos (újrahasznosítható, környezetbarát)
 • A NATO és más intézmények által elfogadott
 • Néhány termék FDA minősítéssel rendelkezik

Kapcsolódó termékek

Online katalógusok
Ajánlatkérés

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Használt csomagolóanyag visszavásárlás

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: KARMA Interactive
Minden jog fenntartva