Termékek - Korróziógátló VCI fólia

A VCI egy láthatatlan, molekuláris védőréteget hoz létre a fémfelületen. A folyamat során a korróziógátló kipárolog a különböző termékekből (polietilén fólia, poliuretán hab, papír, tabletta) és eltelíti a körülöttük lévő levegőt. Amikor a fém körül a levegő telítetté válik, egy vékony, molekuláris védőréteg alakul ki a fém felszínén, ami ettől kezdve megvédi őt a korróziótól. Ezt követően fémet körülvevő levegő nedvesség - vagy szennyezőanyag tartalma többé már nem károsítja a fémfelületet.

Az ESD-csomagolás mellett gyakran alkalmazott módszer a termékek védelmére a VCI-technológia (Vapour Corrosion Inhibitor) használata, ahol a csomagolóanyagba egy különleges vegyianyagot impregnálnak–amely használat közben folyamatosan, kis mennyiségben kipárolog, és a korrózióvédelem szempontjából kedvező légkört hoz létre az áru környezetében –, ami megakadályozza a korróziós folyamatok megindulását. Ilyen csomagolóeszköz használatával egyszerűsödik a csomagolás, a leszállított áru azonnal, előzetes tisztítás nélkül használható, költségtakarékos, mert kevesebb munkaráfordítást igényel a csomagolás. Környezetbarát is, hiszen a csomagolóanyag újrahasznosítható, szemben a konzerváló eljárásoknál keletkező veszélyes hulladékokkal. A fémből készült (például autóipari) alkatrészekhez hasonlóan az elektronikai termékekre is hatással van a relatív páratartalom. A légnedvesség korróziót és a töltések továbbítását is okozhatja a csomagolásban. Ez utóbbit páramegkötő silica-gel, desiccant segítségével lehet kivédeni. – A VCI-kezelésben részesült csomagolóanyagok közel légmentesen zárt csomagolásban hatásosak, mivel a felületükről kilépő molekulák a termék fém felületein bevonatot képezve védenek a korróziótól.

A szállítás és raktározás során a kezeletlen fémek korrodálódnak, ha nem védjük őket. A korrózió oxidáció eredménye, a terméket körülvevő levegő fémekkel szemben agresszív összetevői okozzák.  A hagyományos korrózió elleni védelem, mint az olajozás, zsírozás vagy festés, idő- és munkaigényes, továbbá nem környezetbarát. A VpCI (Vapour Corrosion Inhibitor – Párolgó korróziógátló) technológia megvédi a kezeletlen fémeket a korróziótól/oxidációtól.

A VpCI egy láthatatlan, molekuláris védőréteget hoz létre a fémfelületen. A folyamat során a korróziógátló anyag kipárolog a VpCI csomagolóanyagból/emitterből (VpCI-al kezelt polietilénfólia, papír, poliuretán) és a rendelkezésre álló teret a csomagolóanyagon belül kitölti, ami ettől kezdve megvédi a korróziótól.

A VpCI technológia különböző anyagokkal alkalmazható: 

 • Polietilén fólia
 • Habelemek
 • Papír és hullámkarton
 • Porok és tabletták
 • Folyadékok (olaj alapú, víz alapú, szója alapú)
 • Emitterek
 • Többrétegű termékek

 A VpCI termékek előnyei:

 • Minden fémtipusra alkalmazható
 • A védelem a bontatlan csomag belsejében minimum 2 évig tart. VpCI technológiát alkalmazhatunk raktározás vagy hosszútávú szállítás esetén
 • Annyiféle termék és megoldás létezik, hogy szinte minden kívánt védelem elérhető: tökéletes védelem a korrózióval szemben
 • A termék teljes felületét védi, beleértve a szűk réseket és belső részeket egyaránt. (tejes szerkezetvédelem)
 • Használata biztonságos (újrahasznosítható, környezetbarát)
 • A NATO és más intézmények által elfogadott
 • Néhány termék FDA minősítéssel rendelkezik

Kapcsolódó termékek

Online katalógusok
Ajánlatkérés

Termékek

Légpárnás,- habfólia
Egyedi igény szerint készítünk méretre tasakokat és fólialapokat is...
Fóliák
Agrofóliák, takarófóliák, PE tömlők, háztartási és élelmiszer csomagoló fóliák...
Sztreccsfóliák
Kézi sztreccsfólia, Mini sztreccsfólia, Gépi sztreccsfólia...
Zsugorfóliák
Zsugorfóliák, zsugorsapkák, polietilén, poliefilén és PVC fóliák...
Műanyag tasakok, táskák, zsákok
HDPE, LDPE tasakok (ESD), lapravágott, tépős rollos, ADR zsákok...
Ragasztószalagok
Polipropilén: könnyű és közepesen súlyos dobozokhoz, PVC: nehéz...
Papíráruk
Hullámpapírok, karton dobozok, pizzás dobozok, csomagoló papírok...
Műanyag-, és egyéb áruk
Raklapok, rekeszek, ládák, hordók, dézsák tároló boxok, vödrök, kannák...
Pántszalagok, kötözők
Polipropilén, PET szalagok, Textil szalagok, Acél szalagok...

GAZDASÁGOS ÁR

Közvetlenül a gyártótól olcsóbb

Környezetvédelem

Használt csomagolóanyag visszavásárlás

SZAKÉRTŐI GÁRDA

Hozzáértő munkatársak minden területen

Készítette: Karma Interactive
Minden jog fenntartva